Kleine grootse dingen

Kleine grootse dingen, ik hou er van en ik vind ze vreselijk tegelijk.

Voor 22 uur in bed liggen. De laatste dag op een heerlijke bestemming zijn. De eerste keer bellen met een leuke man. Een afstudeeronderzoek beoordelen met een 9,6. Mijn favoriete mineraalwater in een plastic fles. Eerlijk zeggen wat ik voel en weten dat het morgen anders zal voelen. Stilte die langer duurt dan ik verwacht had. Een liefdestaart maken zonder er een geliefde mee te verleiden. Dat ene liedje plotseling horen. Ingewikkelde hairmovements bij Zouk. Net over het randje-humor. Emoties ontladen op een willekeurig moment. Een goed gesprek midden in de nacht. Totaal gelukkig zijn met een kruimeltje liefde. Een hele fijne droom. Volledig mezelf zijn.

Ja, het is zoals het is. Het komt en het gaat, ik hou vast en ik laat los, ik omarm en ik verafschuw. En dan, daarnaast, verwonder ik... om hoe alles nooit toevallig is, perfect past in een groter geheel, tijd niet langer van belang is, verbanden logisch lijken en de zichtbare, tastbare wereld zo veel kleiner is dan de energie die voor mij voelbaar is.

Dan lijkt de grootse wereld kleiner dan ooit, steeds verder weg, een illusie, een spiegeling. Dan is het voor mij tijd om het leven weer te gaan leven en contact te maken met het nu. De #wonderkracht weer te zien in alle kleuren die er zijn en de grootsheid van kleine dingen te waarderen.


88302183_2509123829361862_6207665672000897024_ojpg