Licht

In de ochtend brand ik een kaarsje. Omdat ik hou van licht en sfeer, ook als ik alleen in alle rust en sereniteit ontbijt.

Ik neem een moment om me te verbinden met wat er buiten mij speelt. Ik denk aan wie een lichtpuntje nodig heeft, wie in een situatie zit waarin “hoop” dat beetje licht kan zijn. Ik denk aan wie het zwaar heeft, aan wie verlichting van zijn zorgen en omstandigheden gebruiken kan. Ik denk aan de mensen voor wie gezondheid niet vanzelfsprekend is en gun hen een brandend lichtje voor kracht en beterschap.

Ik denk aan de mensen van wie ik afscheid genomen heb, van mij ik gehouden heb of blijf houden. Ook al zijn ze niet meer in mijn leven, ze zijn een lichtje in mijn hart. Wat hoop ik dat zij licht en liefde gevonden hebben.

Ik sta stil bij wat mij allemaal gegund is het afgelopen jaar: nieuwe avonturen, bijzondere gesprekken, onverklaarbare verbindingen, zalige Zouk-dansjes en vele #wonderkracht-momentjes. Wat voel ik me dankbaar!

Ik sta stil bij wat ik los wil laten en wat ik mezelf nog kan vergeven. Verwachtingen, ongewenste lijntjes, oude verhalen, schuld en schaamte, pijn en onrust.

Ik sluit mijn ogen even en als ik ze weer open, zie ik in mijn tuin het roodborstje op het bankje zitten. Mijn tuin is zijn thuis, voor mij een symbolisch geschenk.

79154855_2438104683130444_7047694703105409024_ojpg