Veranderd

Ik bekijk in mijn dagboekje de foto van deze dag in december, een jaar geleden. Een jaar later... als ik terugkijk zie ik dat ik er niet klaar voor was. Ik kon niet echt ontvangen, ik kon me er niet aan overgeven en ontspannen lukte al helemaal niet daardoor, hoe graag ik ook wilde. Ik was niet in het moment, ik zat vast aan lijntjes verleden en was te bang om ze los te laten.

Ik denk aan de eerste lessen Zouk hairmovements vorig jaar, die me frustreerde tot ik van vermoeidheid opgaf me te frustreren. Ik werd gerustgesteld dat het nu eenmaal tijd kostte, waardoor ik kon geloven dat het ooit anders zou voelen dan frustrerend. Mijn levensthema’s liepen prachtig synchroon met de uitdagingen die ik bij het dansen tegenkwam (dat doen ze overigens nog steeds). En zoals ik mijn hairmovements net als mijn levenswijsheid, in heel wat lesjes verder wil oefenen, begint bewust veranderen met zien wat er nu is en een richting kiezen.

Ik ben veranderd dit jaar, gelukkig. Ja, alles verandert voortdurend maar de richting kiezen we zelf - bewust of onbewust. Zo zie ik het. Mijn focus op wat me plezier geeft, ontspannen voelt, wat als “ja” voelt, heeft me gebracht dat ik net weer drie volle dagen heerlijk gedanst heb. Spinning, hairmovements... het gaat al lang niet meer om het kunnen, het gaat om het er zijn, ontdekken, beetje bij beetje leren en verrast worden, deel van een groep zijn, meer van mezelf laten zien, genieten van een gedeelde passie.

Mijn hairmovements gaan (af en toe) wat vloeiender en ik heb weer nieuwe danstechnieken geleerd. Op mijn deelnamecertificaat staat ‘in the moment’ als wat ik meebreng in mijn dans. Van dat compliment werd ik natuurlijk heel blij: hoe ik in het leven sta, komt dus ook terug in mijn dansjes. De fijne ervaringen van de afgelopen dagen draag ik met me mee. Ik laad me er mee op, zo kan het #wonderkracht voor de toekomst zijn. Een herinnering met een goed gevoel is voor mij voeding voor een gelukkig nu. Ik ben vanuit die dankbaarheid klaar om meer te ontvangen. En weer lekker verder te dansen…


79597664_2442324309375148_8276855553708261376_ojpg