Volle maan

Als kleine dingen grote zorgen worden, dan besef ik dat het tijd is om mijn prioriteit te verleggen. Niet nog meer tijd stoppen in werken, zorgen, trekken aan wat maar niet in beweging lijkt te komen. Die hardnekkige overtuiging dat ik méér moet doen dan.

Ik voelde me geprikkeld, vermoeid, somber en ja, de grijze januariregen droeg er niet veel aan bij om me wat hoopvoller te voelen. De kleinste dingen kunnen me dan storen en het blijft moeilijk om de neiging te willen controleren, te laten voor wat het is: een strategie om een behoefte te vervullen in de hoop gelukkiger te worden. Zijn met wat er is en dat voelen als wat nu is. Naar mezelf luisteren, welke behoeften willen er ontdekt worden?

Van de vele meditaties die er te vinden zijn, vind ik in dit geval een meditatie die me verbindt met het gevoel van onvoorwaardelijke liefde het sterkst. Het is de troost en verzachting die ik mezelf kan geven. Daarna voel ik me wat bevrijd van dat zware gevoel. Het begin van me met kleine stapjes veel beter voelen.

Nog meer strategieën: mijn hart luchten bij een lieve collega, me laten verwennen in een zalig restaurant, een yogales, me opladen in het licht van de volle maan, bij een vriendin gaan logeren, samen ontbijten en een geweldloze communicatie-oefening doen met mijn oefengroepje, een verfrissende wandeling met de prachtige rode lucht in de vroege ochtend...

En dan... als gevoeld is wat gevoeld wilde worden, als ik weer verbinding met mezelf heb... is er dansen. Het geschenk: een inspirerende Zouk bootcamp van een fantastische vrouw met een enorme positieve vibe. Open je borst en voel dat je het kan, wat kan er gebeuren? Het was een heerlijke middag vol energie en #wonderkracht!

Zo veel plezier heb ik gisterenavond op een Zoukfeest gehad! Ik heb me nog meer kunnen opladen door te doen wat voor mij vele behoeften vervult: beweging, intimiteit, spelen, creativiteit, zorgzaamheid, warmte, nabijheid, ontspanning, vriendschap en vooral verbinding. De fijnste dansjes ontstaan wanneer ik in verbinding ben met mezelf en dan de verbinding ontstaat met mijn danspartner. Daar word ik erg gelukkig van!


83041222_2467012076906371_161478091586142208_ojpg