Over mij

Empathisch kunnen zijn is mijn grootste geschenk om te kunnen verbinden.

Wat geeft jou plezier, waar word je gelukkig van en wat geeft jou vervulling? Oftewel, wat geeft jou "wonderkracht"?


Voor mij gaat het altijd om mensen en de interactie die we met elkaar kunnen hebben. Mijn persoonlijke zoektocht naar hoe ik mijn talenten kon inzetten om de wereld een mooiere plek te maken, brachten me van welzijnswerk in gehandicaptenzorg, ouderenzorg, psychiatrie en jeugdzorg naar de fitnessbranche en het docentschap (MBO en HBO). Vanaf 2010 werk ik als lerarenopleider bij Fontys in Tilburg. Leren doe je van en mét elkaar en als lerarenopleider probeer ik de verbindingen mogelijk en zichtbaar te maken. Je werkelijk gehoord voelen, erkenning krijgen, steun krijgen, dat blijkt voor ieder mens steeds weer een geschenk.


De methodiek van Geweldloze Communicatie bracht voor mij de puzzelstukjes samen. Luisteren zonder oordeel, mijn empathie verder ontwikkelen, helderheid en eerlijkheid in het jezelf uiten... Het zijn wat mij betreft vaardigheden die ieder kan gebruiken om een gelukkiger mens te worden. Zowel op professioneel vlak als op persoonlijk vlak, draagt verbindend communiceren bij aan verrijking van mijn leven en dat van de mensen om mij heen. Meer oefenen met deze "taal van het hart" en bijdragen aan dat meer mensen deze taal ontdekken, zijn mijn doelen voor de komende periode.

Daarnaast hou ik me graag bezig met filosofie en de spirituele kant van het leven: er over discussiëren, er over lezen (non-dualiteit) en vooral het zelf ervaren.