Volg mij:

Wil je online kennismaken?

Coaching voor onderwijsteams

Wat is voor jou een ideaal team?

Is er vertrouwen in elkaar? Is er openheid en eerlijkheid naar elkaar? Hoe zijn verantwoordelijkheden verdeeld? Betekent samenwerking co-creëren? Krijgen teamleden energie van elkaar en is er plezier in het werken met elkaar?

Als trainer en coach Verbindend Communiceren zie ik hoe bepalend de communicatie met elkaar is, voor al deze factoren.

Wat ik regelmatig zie:

  • In meetings luisteren teamleden om zelf te kunnen praten in plaats van de ander echt te horen
  • Teamleden gaan over tot het nemen beslissingen, oplossingen of strategieën voordat begrepen is wat werkelijk speelt
  • Teamleden praten over elkaar in plaats van met elkaar om zo veiligheid te ervaren
  • Er blijft van alles onbesproken waardoor er ontevredenheid en onderlinge afstand ontstaat

Wat ik bijvoorbeeld kan bieden:

  • Vertalen van oordelen die teamleden uitspreken naar een taal waarmee mensen zich wel kunnen verbinden
  • Verhelderen welke behoeften/waarden er in het moment voor een team werkelijk toe doen
  • Ontladen van opgekropte gevoelens en gespannen verhoudingen
  • Trainen van vaardigheden waarmee meer verbindend met elkaar gecommuniceerd kan worden

 

Wil je overleggen of ik iets zou kunnen betekenen voor jouw team? Ik denk graag met je mee hoe ik kan bijdragen aan een team waarin ieder zich meer gelukkig voelt.

 Mail mij voor meer informatie

Referenties

Emely

“Ik ben me door de workshop bewust geworden dat mijn impulsreactie (in oplossingen communiceren) niet altijd voor verbinding zorgt. Het horen en voelen van de ander zonder oordeel of oplossing doet dat wel.”

Emely

Eveline

“Leerzaam, openhartig, verbonden, luisteren zonder direct een oplossing aan te dragen en wel gevoelens en behoeften benoemen.”

Eveline

Sonja Zwart

“Je ziet je deelnemers en geeft hen tegelijk vertrouwen dat ze het zelf kunnen. Je stelt je gelijkwaardig op en toch ook als een leermeester. Je doet GC helemaal recht. Echt mooi om te zien!”

Sonja Zwart – GC-trainer en auteur “Zie hoe mooi ik ben – Hoe werkelijk begrip voor leerlingen alles verandert”

 

 

Suzanne

“Het was een bijzondere locatie met bijzondere vrouwen. Als ik terug denk was ik twee uur in het NU. De rust en de kracht en de kwetsbaarheid mochten er zijn. De oefening waarbij  met de NEE van de ander ook een behoefte vervuld is, is iets wat ik nog nooit zo voorbij heb zien komen in allerlei trainingen. Zou ik er zeker inhouden.”

Suzanne

 

Judith

“Met een heel fijn, warm gevoel kijk ik terug op de workshop. Het heeft mij hele mooie inzichten gegeven. De oefeningen waren zo leerzaam en echt bijzonder om te ervaren. Door de liefdevolle benadering zonder oordeel, voel ik me als verbinder en gevoelsmens nog rijker. Dankjewel lieve mensen en Isabelle in het bijzonder.”

Judith

Myra

“Ik heb genoten van de fijne ongedwongen sfeer en de inspirerende opdrachten. De workshop was zowel erg leerzaam als ontspannend.”

Myra – natuurpedagoog en leerkracht 

 

Tara

“Wat mij het meest bijgebleven is, is dat mijn voorwaarden voor vertrouwen in contact, niet perse leidend hoeven te zijn. De ander kan soms niet aan die voorwaarden voldoen. Dat hoeft dan niet iets tegen mij te zijn of wat diegene niet wil doen voor mij, maar wat diegene voor zichzelf nodig heeft. Dit soort nieuwe inzichten zijn totaal out of the box voor mij, wat een wereld opent in communicatie.”

Tara