Volg mij:

Wonderkracht

Wil je online kennismaken?

Een oud patroon herhaalt zich

Het eind van een schooljaar waarin ze elkaar vooral online hebben gezien. De informele gesprekken, de betrokkenheid bij elkaars persoonlijke situatie, de gebruikelijke humor en luchtigheid… Die zijn wat naar de achtergrond verplaatst om de energie en focus te kunnen houden op het realiseren van onderwijs. De lontjes zijn wat korter geworden, hoe iets online overkomt is toch ook niet altijd vergelijkbaar met als je tegenover of naast elkaar zit en wat gezegd zou willen worden is vaker ingeslikt om het “efficiënt” te houden. Een oud patroon herhaalt zich dan, waarin irritaties kunnen uitgroeien tot plotselinge harde woorden en conflicten en de onderlinge afstand voelbaar groter is geworden.

Deze teamdag gaat over creativiteit. Want in alle vaste systemen, tussen alles wat vast ligt of opgelegd wordt, is er ruimte. Ruimte voor die eigenheid van leraren, voor mogelijkheden zien, kansen uitproberen, studenten vrijheid geven om te ontdekken en daaraan plezier te beleven, energie te halen. Leraren zijn bij uitstek creatieve professionals!

Er gebeurt van alles deze middag, waarin ze daadwerkelijk samen zijn. Door die creatieve succesjes te delen met elkaar in een marktkraam-werkvorm, wordt die collega die wat uit beeld was weer inspirerend. Het met elkaar brainstormen over hoe er meer creativiteit in een vak kan komen, voedt een stukje van de wens om met elkaar samen te werken. Met elkaar ontdekken wat er onder de overtuiging van die ander zit wat diens gedrag nu bepaalt, waarbij samen gekeken wordt naar waar je dan eigenlijk JA en NEE op zegt, geeft diepgang, verbinding én begrip voor elkaars uniek zijn. Een complimentenrondje op het einde, waarbij iets gedeeld wordt over de betekenis van het gedrag van een collega en het gevoel daarbij voor diegene die het compliment geeft, maar ook om een reactie terug gevraagd wordt, bevestigt dat deze collega’s elk

aar (weer) zien en waarderen. Het gevoel samen een waardevol team te zijn, is het vertrekpunt voor de laatste activiteit van deze teammiddag.

Het lot bepaalt met wie ze samen gaan koken en welke gang het gaat worden. De uitdaging zit in het creatief zijn en samenwerken, om als team uiteindelijk binnen een uur een veganistisch etentje in elkaar te zetten en met elkaar een middag vol #wonderkracht te vieren. Ik geniet van de harmonie en de serene sfeer, waarbij een verrassend, smaakvol en mooi eindresultaat ontstaat, wat vervolgens ontspannen met elkaar gedeeld wordt.

#teamcoaching #teamdag #verbinding #creativiteit #verbindendcommuniceren #ontspanning #plezierophetwerk #energie

← Terug naar overzicht

Referenties

Emely

“Ik ben me door de workshop bewust geworden dat mijn impulsreactie (in oplossingen communiceren) niet altijd voor verbinding zorgt. Het horen en voelen van de ander zonder oordeel of oplossing doet dat wel.”

Emely

Sonja Zwart

“Je ziet je deelnemers en geeft hen tegelijk vertrouwen dat ze het zelf kunnen. Je stelt je gelijkwaardig op en toch ook als een leermeester. Je doet GC helemaal recht. Echt mooi om te zien!”

Sonja Zwart – GC-trainer en auteur “Zie hoe mooi ik ben – Hoe werkelijk begrip voor leerlingen alles verandert”

 

 

Judith

“Met een heel fijn, warm gevoel kijk ik terug op de workshop. Het heeft mij hele mooie inzichten gegeven. De oefeningen waren zo leerzaam en echt bijzonder om te ervaren. Door de liefdevolle benadering zonder oordeel, voel ik me als verbinder en gevoelsmens nog rijker. Dankjewel lieve mensen en Isabelle in het bijzonder.”

Judith

Tara

“Wat mij het meest bijgebleven is, is dat mijn voorwaarden voor vertrouwen in contact, niet perse leidend hoeven te zijn. De ander kan soms niet aan die voorwaarden voldoen. Dat hoeft dan niet iets tegen mij te zijn of wat diegene niet wil doen voor mij, maar wat diegene voor zichzelf nodig heeft. Dit soort nieuwe inzichten zijn totaal out of the box voor mij, wat een wereld opent in communicatie.”

Tara

Suzanne

“Het was een bijzondere locatie met bijzondere vrouwen. Als ik terug denk was ik twee uur in het NU. De rust en de kracht en de kwetsbaarheid mochten er zijn. De oefening waarbij  met de NEE van de ander ook een behoefte vervuld is, is iets wat ik nog nooit zo voorbij heb zien komen in allerlei trainingen. Zou ik er zeker inhouden.”

Suzanne

 

Myra

“Ik heb genoten van de fijne ongedwongen sfeer en de inspirerende opdrachten. De workshop was zowel erg leerzaam als ontspannend.”

Myra – natuurpedagoog en leerkracht 

 

Eveline

“Leerzaam, openhartig, verbonden, luisteren zonder direct een oplossing aan te dragen en wel gevoelens en behoeften benoemen.”

Eveline