Volg mij:

Wil je online kennismaken?

Workshops voor onderwijsteams

Verlang je naar meer of een diepere verbinding met je collega’s? Hebben jullie daarnaast behoefte aan plezier, energie en iets nieuws ontdekken?

Als (onderdeel van) jullie teamdag verzorg ik graag een workshop. Aan de hand van praktische oefeningen rondom een thema naar keuze, laat ik jullie praktisch kennismaken met verbindend communiceren.

Themaworkshops (2,5 uur) die ik momenteel aanbied:

  • Vertrouwen
  • Creativiteit

Afwisselend in tweetallen en subgroepen, gaan jullie de diepte in wat betreft het thema door diverse praktische oefeningen. Jullie gaan verhelderen wat het gekozen thema voor jullie persoonlijk betekent en oefenen om ongeacht de situatie toch bijvoorbeeld vertrouwen te kunnen ervaren of jullie creativiteit te kunnen benutten. Aan de hand van universele gevoelens en behoeften, gaan jullie met elkaar kijken naar de onderliggende laag van ervaringen rondom het gekozen thema. Jullie oefenen met het vertalen van uitspraken/situaties waarin je wat je nodig had miste naar een laag waarin empathie en verbinding mogelijk is. Jullie ontdekken hoe te reageren op deze situaties door verbinding te maken.

Heeft jullie team een ander thema, dan kijk ik graag samen hoe oefeningen rondom verbindend communiceren hier aan kunnen bijdragen!

 Mail mij voor meer informatie

Referenties

Eveline

“Leerzaam, openhartig, verbonden, luisteren zonder direct een oplossing aan te dragen en wel gevoelens en behoeften benoemen.”

Eveline

Myra

“Ik heb genoten van de fijne ongedwongen sfeer en de inspirerende opdrachten. De workshop was zowel erg leerzaam als ontspannend.”

Myra – natuurpedagoog en leerkracht 

 

Sonja Zwart

“Je ziet je deelnemers en geeft hen tegelijk vertrouwen dat ze het zelf kunnen. Je stelt je gelijkwaardig op en toch ook als een leermeester. Je doet GC helemaal recht. Echt mooi om te zien!”

Sonja Zwart – GC-trainer en auteur “Zie hoe mooi ik ben – Hoe werkelijk begrip voor leerlingen alles verandert”

 

 

Tara

“Wat mij het meest bijgebleven is, is dat mijn voorwaarden voor vertrouwen in contact, niet perse leidend hoeven te zijn. De ander kan soms niet aan die voorwaarden voldoen. Dat hoeft dan niet iets tegen mij te zijn of wat diegene niet wil doen voor mij, maar wat diegene voor zichzelf nodig heeft. Dit soort nieuwe inzichten zijn totaal out of the box voor mij, wat een wereld opent in communicatie.”

Tara

Judith

“Met een heel fijn, warm gevoel kijk ik terug op de workshop. Het heeft mij hele mooie inzichten gegeven. De oefeningen waren zo leerzaam en echt bijzonder om te ervaren. Door de liefdevolle benadering zonder oordeel, voel ik me als verbinder en gevoelsmens nog rijker. Dankjewel lieve mensen en Isabelle in het bijzonder.”

Judith

Suzanne

“Het was een bijzondere locatie met bijzondere vrouwen. Als ik terug denk was ik twee uur in het NU. De rust en de kracht en de kwetsbaarheid mochten er zijn. De oefening waarbij  met de NEE van de ander ook een behoefte vervuld is, is iets wat ik nog nooit zo voorbij heb zien komen in allerlei trainingen. Zou ik er zeker inhouden.”

Suzanne

 

Emely

“Ik ben me door de workshop bewust geworden dat mijn impulsreactie (in oplossingen communiceren) niet altijd voor verbinding zorgt. Het horen en voelen van de ander zonder oordeel of oplossing doet dat wel.”

Emely